Beyarmudu Festivali “Zakkum” Konseriyle Final Yaptı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene Başincisi düzenlenen Uluslararsı Beyarmudu Patates Kültür ve Sanat Festivali dün akşam “Zakkum” konseriyle son buldu.Uluslararası halk dansları ekiplerinin festival açılışını gerçekleştirdiği 6 Ağustos akşamı; Rusya, Sırbistan, Polonya, Slovakya, Slovenya, Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti'nden sahne performansları belde halkına sunuldu. Ayrıca yerli sanatçılarımızda Nafiz Dölek ve Grup Frekans belde halkına konser verdi. Kapanış konserini ise "Zakkum" 9 Ağustos akşamı gerçekleştirdi.
Beyarmudu Belediye başkanı İlker Edip yaptığı açıklamada ;”Dünyada, yılda iki kez patates üretebilen tek ülke ve iklim olduğumuzu vurgulayan Edip, Kıbrıs patatesinin ihracat yollarının geliştiğini, çağdaş üretim araçları ile kültürümüzü dünyaya sunma yolunda ilerlediğimizi vurgulamak isterim" dedi.
Basın toplantısında "bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Mesarya Tiyatro Şöleni'ni geleneksel hale getirmek için yine düzenleyeceğimizi ayrıca Belediyemiz bünyesinde çalışmalarına devam eden Koromuz bünyesinde de Türk Sanat Müziği Koro Günleri düzenleyip; ülkemizden ve yurt dışından koroları bir araya getirip bölgemizde gerçekleştireceğimiz bir organizasyonla halkımıza sunacağız" dedi...

Nejla Hulusioğlu
(Halkla İlişkiler ve Tanıtım)